Vi farm house

House owner:    Anonymous
location:             Durusu village, Çatalca
project date:      2007 
Building type:    Adobe masonry

Vi house owners would like to have a courtyard. After our observations on the land, we came out with V form that enables the structure to close itself to the northern wind and create a greenhouse and courtyard that will maximize heating in winter and ventilation in summer time. The northern part of the building opens to the south at the same time to the courtyard. On the south part there are sleeping rooms. South façade of the living rooms is made of 50cm thick earth wall in order to prevent excessive heat in summer time. The courtyard lets in the prevailing wind in the summer time.

back

Contact

Office - Barbaros village, Urla- İzmir
T.  +90 533 245 32 51